דרום אתיופיה

בואו לגלות עולם אפריקני במסע מרתק לאתיופיה

פסיפס ססגוני של תרבויות ונופים

דרום אתיופיה הוא אזור שיד אדם לא נגעה בו כמעט והוא כולל אגמים, מעיינות חמים, גבעות ירוקות, הרים פראיים, יערות עצומים, קפה בר וסוואנה אפריקאית אמיתית. כמו כן, בדרום אתיופיה ישנם מספר גנים לאומיים שבהם מגוון רחב של חיות בר וציפורים, פסיפס של שבטים שונים ויותר מ -45 שפות מדוברות.
קפה סיבמה הגדל בדרום ובמיוחד קפה ירגצ'פה, הידוע בארומה המיוחדת שלו – הוא אחד ממוצרי היצוא העיקריים של אתיופיה.

אזור סיבמה פורה וירוק במיוחד, עליו משתרעים צריפים מוקפים אנסטה, עץ "כמו בננה" ​​אשר נאכל על ידי יותר משליש מהאוכלוסייה האתיופית. לאחר תהליך ארוך של הכנה, נוצר מעין לחם חמצמץ או דייסה.
כאשר יורדים עוד דרומה מגיעים לאזור קטן יחסית שבו שבטים שונים חיים בשכנות, כל שבט בטריטוריה שלו. אנשים אלה עדיין משתמשים במה שהטבע מספק להם, גאים, חופשיים ועצמאיים מכל הישגים טכניים מודרניים. כתות, מסורות, שירים וריקודים מלאי חיים כפי שהם מימים יימימה, אך בשל סלילת כבישים, הקמת בתי ספר וקשר הולך וגדל עם אנשים מאזורים אחרים של אתיופיה וממדינות המערב, המאה ה -21 תגיע גם לכאן ותחלחל לתרבות ולחיים של השבט.
הפארק הלאומי "הרי באלה" הוא המקום הטוב ביותר באתיופיה לאוהבי טרקים וטיולים. נוף מחוספס ומרשים עם יערות אברש, נוף אפרו-אלפיני, אגמים, נחלים ונהרות. זה גם המקום הטוב ביותר לראות חיות בר וציפורים אנדמייות.
בוונדו גנט תוכלו להתקלח ולשחות במי מעיין חמים מוקף גן עדן בסביבה אידיאלית לטיולים רגליים.

עמק הריפט (הבקע) הגדול והאגמים

עמק הריפט הוא תופעה גאוגרפית ייחודית באפריקה.
תהליך ההבקעות החל לפני כ-20 מיליון שנה על פני רצועה באורך 4,000 ק"מ המשתרעת מן הים האדום דרומה אל עמק זמבזי שבמוזמביק. חלקו האתיופי של הבקע מתחיל בים האדום ומסתיים באגם טורקנה שעל גבול קניה. בצפון אתיופיה, הוא יוצר את שפלת דנקיל והמדבר הלוהט והצחיח שמגיע לגובה של 116 מטר מתחת לפני הים, באחת הנקודות הנמוכות ביותר על פני כדור הארץ. בדרום שפלת דנקיל, ממזרח לאדיס אבבה, השבר מתצמצם סביב הפארק הלאומי האוואש וחוצה את אתיופיה להרי מזרח והרי מערב.
החלק הדרומי של הבקע האתיופי נמוך יותר וחם יותר מאשר שאר החלקים היבשים צפופי האוכלוסין של המדינה. הוא מכוסה ביערות שיטה ומשובץ אגמים.
ששת האגמים העיקריים של השבר האתיופית נוצרו בתקופת הקרח האחרונה, במקור היו אלה שני אגמים גדולים שאחד מהם התפצל למה שכיום מוכר כאגמים זיוואי, אביאטה, שאלה ולנגאנו, שני אגמי העבאיה ואגם צ'אמו.
כמו מחרוזת פנינים האגמים מכסים את הארץ מג'יבוטי עד מוזמביק ורוחבם 50 ק"מ. כל האגמים שופעים דגים כמו אמנון ונסיכת הנילוס, מה שמושך זני ציפורים שונים והופך אותם לגן עדן עבור צפרים. הם גם מקומות אידאלים לחופשה אמיתית עם אפשרות לשחייה, שייט, דייג, תצפיות על תנינים והיפופוטמים או פשוט להנות משלווה ונופים רומנטיים במיוחד. עם רדת החמה, הציפורים והצרצרים ישמשו כמוסיקת רקע. 
בדרך מאדיס אבבה, צריך קודם לעבור את האגם המלאכותי היכן שסכר קוקה מספק חשמל לעיר הבירה. זמן לא רב לאחר מכן  האגם הראשון בעמק נגלה לעין: אגם זוואי. באגם זה ניתן לראות ציפורים רבות כגון שקנאי לבן, חסידת אוכף, ברווז צהוב מקור, חסידות ושלדגים. כמו כן, אפשר לראות גם היפופוטמים רוחצים באגם. נסיעה נוספת דרומה תספק הזדמנות מצוינת להירגע באגם לנגאנו. באגם זה למים צבע חום אדמדם והוא נקי מבילהרציה, מה שהופך אותו לבטוח לשחייה ורחצה. בסביבה יש מלונות טובים וכמה "לודג'ים" יפים בהם אפשר להירגע על החופים החוליים או לשכור סירות, סירות פדאלים, ציוד דיג ואופניים . זהו בסיס יציאה אידיאלי לטיולים באגמים הסמוכים ובאביאטה.

אגם אביאטה מספק מחזה מדהים של אתיופיה הטהורה והלא נגועה. הוא מארח מספר יוצא דופן של ציפורים: ברווז בר, אווזים, קורמורנים, פלמינגו ומספר גדול של שקנאים לבנים. שקנאים אלה באים לאביאטה כדי לאכול, הם מקננים וישנים על האיים באגם "שאלה" השכן. איים אלה מהווים בית גידול והם המושבה החשובה ביותר של שקנאים לבנים גדולים באפריקה. באגם שאלה מפרצים רבים המעוטרים בתאנת בר, שטים וחלבלוב, המשקיפים על המים הכהים שהם העמוקים באתיופיה (200 מטר או יותר).  בסביבת שאלה מספר מעיינות גופרית מבעבעים.

באיזור החופים מקומות מצוינים לקמפינג, אידיאלי לאנשים המבקשים לנוח בשקט בטבע הטהור. אין חיות בר רבות סביב האגמים אבל צבאים ומינים שונים של קופים יכולים להראות באופן קבוע.

שבטי דרום עמק האומו

שלמות תרבותית יוצאת דופן. יש יותר מקורטוב של אמת בקביעה כי רק לפני 50 שנים תושבי דרום האומו היו מודעים בקושי לקיום של גוף המכונה אתיופיה.

דרום האומו פנטסטי פשוטו כמשמעו. ירידה מההר הירוק לתוך המישורים הנמוכים של דרום האומו מרגישה כמו מסע לא רק במרחב אלא גם בזמן שבו נגלים שטחי בור עצומים, מיושבים בדלילות ומחלקים את המרכז ההררי של אתיופיה המקביל לקניה.

באזור זה מגוון תרבותי עצום הכולל שבטים מסורתיים של חקלאים-רועים, אלו מאכלסים את האזור.
נראה קלישאתי לסמן את דרום האומו כמוזיאון חי, אך עם זאת, במובנים רבים, זה בדיוק מה שזה. ארבע הקבוצות הלשוניות הגדולות באפריקה מיוצגות באזור. כשני תריסר שבטים שונים חולשים על דרום האומו, יש המונים כמה עשרות אלפים ואחרים, לא יותר מ-500, שכל אחד מהם ייחודי מבחינה תרבותית. המפורסמים ביותר מבין דוברי האומוטיק הם בני המורסי המוכרים במנהגם להכניס צלחות חרס גדולות לשפתיים התחתונות של נשותיהם. קבוצות חשובות נוספות בדרום האומו כוללות את האמר בנה, קארו וארי, אשר בין מנהגיהם קישוט הגוף, הצטלקות וציור הגוף.

keyboard_arrow_up Call Now Button
טיול באפריקה עם אפריקני