מערב אתיופיה

בואו לגלות עולם אפריקני במסע מרתק לאתיופיה

חלק זה של אתיופיה טרם נפרץ על ידי תעשיית התיירות, וכן נשאר איזור עשיר ביופי טבעי. באזור זה גבעות ירוקות עם יערות עבותים שורצי חיות ועופות בר, קניון נהר האומו, מפלי מים, מטעי תה וקפה וכן אדמה פורייה בה גדלים פירות וירקות בשפע. במערב האקלים והנוף משתנים בפתאומיות כאשר יורדים לשפלות ביצתייות עם אוויר חם ולחות שמתגברים בסמוך לגבול עם סודן.

המילה "קפה" באה משמו של האזור, לשעבר "Kaffa" איפה שהקפה התגלה לראשונה כחומר מעורר ומאוחר יותר שימש כ"נוזל השחור" הידוע כיום בכל רחבי העולם. במשך שנים נותר סוד הקפה באתיופיה. במאה ה -16 הובא הקפה לחצי האי ערב על ידי סוחרים ובמאה ה -17 הובא לראשונה לאירופה. מטעי הקפה הגדולים באתיופיה עדיין שוכנים באזור Kaffa וקפה עדיין מהווה את ענף הייצוא הגדול ביותר באתיופיה. 

מערב אתיופיה מאוכלס על ידי בני האורומו, הנואר, הנואק ושבטים קטנים שונים. בג'ימה ובנקמטה מוזיאונים בהם ניתן ללמוד עוד על התרבויות של שבטים אלה.

ג'ימה

זוהי העיר הגדולה והמודרנית ביותר במערב אתיופיה עם סביבה ירוקה וידידותית. בעבר הייתה בירת ממלכת ג'ימה אשר נוסדה במאה ה -14, התעצמה בזכות סחר בקפה והגיעה לפסגת העושר שלה במאה ה -19. המלך האחרון של ג'ימה, אבא ג'יפר (1878-1932), בנה ארמון בג'ירן, 8 ק"מ מג'ימה. ארמון זה שוחזר לאחרונה וניתן לבקר בו מדי יום.
במוזיאון של ג'ימה יש אוסף מעניין של אומנויות ומלאכות מסורתיות, עבודות עץ משובחות וכלי נגינה.

גאמבלה

גאמבלה יושבת על חוף נהר בארו והיא העיר האחרונה לפני הגבול הסודני. אופייה לא פחות סודני, מאתיופי. יש בה אקלים סוב טרופי חם ולח. תושביה, בני אנואק ונואר, הם אנשים ידידותיים מאוד. בני אנואק הם חקלאים ודייגים, הם גבוהים מאוד, עורם כהה ושפתם קשורה לזו של לואו בקניה. הנואר הגיעו מסודן, הם קטנים יותר מאשר האנואק וגם להם גוון עור כהה. מעניין לבקר בשווקים של הנואר והנואק בעיר או לבקר בכפרים שלהם ולקבל טעימה מתרבותם ואורח חייהם. אפשר גם לפגוש אותם ליד נהר בארו לשם הם באים יחד להתקלח, להליכות וכדי לרכל. בהליכה נעימה לאורך הנהר אפשר לראות את המזח וספינת הקיטור, עדות אילמת לתעשיית העבר של גאמבלה.

סיור קפה

אתיופיה היא מקום הולדתו של הקפה (לא דרום אמריקה, כפי שרבים חושבים בטעות). עצי קפה מקומיים (שלטענת מומחים הם עצי הקפה המקומיים היחידים בעולם) צמחו בממלכת "חבש" העתיקה, בשטח בו נמצאת כעת אתיופיה של ימינו. עצים אלה פרחו באזור שנקרא "Kaffa" והעצים נקראו "Kafa", אשר עשוי גם להיות שורש המילה קפה. במאה ה-10, הקפה נחשב כמזון עבור התושבים המקומיים.

תושבים אלה אספו את פולי הקפה מעצי האזור, טחנו אותם, ערבבו אותם עם שומן מן החי ויצרו כדורים קטנים, אותם נשאו כמו מנות לטיולים. שבטי ילידים אחרים של אתיופיה אכלו את הפולים כמו דייסה או שתו יין מפולי קפה מרוסקים ומותססים .

במאה ה -13, כוחות השיקום של הקפה כבר היו ידועים היטב בעולם המוסלמי. קפה נחשב ברפואה כמחזק וכן כשיקוי דתי השומר על העירנות במהלך התפילות. עולי רגל מוסלמים הפיצו את הקפה בכל רחבי המזרח התיכון ועד סוף המאה ה-15, בית הקפה החליף את המסגד כמקום המפגש המועדף.

keyboard_arrow_up Call Now Button
טיול באפריקה עם אפריקני